mandag 15. oktober 2012

Fuglene flyr, menneskene flykter og brannbilene er like rundt hjørnet!

God morgen blogglesere!

For et par tirsdager siden hadde Fyrstelaget singstarmøte, en god gammel roverlagstradisjon som jeg tipper ble innført etter at roverlaget slapp inn jentegrupper.

Vi møttes på Birkeland menighetshus hvor Vanja hadde leid inn ekstern hjelp i form av lillebroren sin Erik til å sette opp utstyret. Erik Liland er nemlig den eneste i roverlaget som har et snev av tekniske ferdigheter, og han har flyttet til Trondheim (vi savner deg!).

(Her skulle jeg sette inn en fantastisk kommentar om at begge de to tekniske menneskene våre heter Erik, og at de har bursdag på nesten samme dag og sånt, men så kom jeg ikke på noe.)

Etter at Erik hadde montert opp alt for så å komme seg ut av døren så fort som overhodet mulig, Ingeborg hadde vist oss noen fantastiske dansetrinn og Daniel hadde snakket litt om bestemora var vi klare til å hente ut våre indre stjerner.

For de som ikke er så kjent med hvordan Fyrstelaget fungerer vil vi nå forklare vårt noe uvanlige forhold til sangstemmer. I Fyrstelaget har vi en Fyrstelagskvartett hvor kun de fire med sangstemmer som virkelig utfyller hverandre kommer med. I kvartetten må det både lyd falskt, ustemt, surt, skingrende, taktløst og generelt grusomt ut. De i Fyrstelaget som faktisk kan synge fint blir sett ned på, bedt om å være stille sånn at resten av oss kan ha det kjekt, og på et tidspunkt forsøkt kvelt med sovepose. Likevel er det knallhard konkurranse om å være det beste singstarlaget på tross av at man ikke kan synge.

På denne kvelden var vi seks sangere som passet perfekt inn på tre nivåer:

Nivå 1 - Jeg synger sykt fint - Marianne og Ingeborg

Nivå 2 - Når jeg synger høres det virkelig ikke bra ut, men jeg treffer tonene godt nok til å gjøre det ok i singstar - Vanja og Ingelin(Fyrste)

Nivå 3 - Fuglene flyr, menneskene flykter, og snart kommer brannvesenet - Daniel og Daniel (Schjelderu)

Med en sanger fra hvert nivå dannet vi 2 lag og startet syngingen.

Høydepunkter fra kvelden inkluderer, men er ikke begrenset til:
Daniel og Schjelderu skal prøve å unngå at sangkvaliteten går ned på rødt nivå, og greier såvidt 1 min.

Vanja og Marianne får like mange poeng når de synger Waterloo (en sang som passer Mariannes stemme mye bedre enn Vanja sin), slår motstanderlaget, og Schjelderu nærmer seg fosterstilling på gulvet fordi han virkelig ikke kan fordra ABBA.

Ingeborg og Marianne synger mot hverandre på en ABBA-sang, førstemann til 5000 poeng, det er superjevnt hele veien, men Schjelderu blir aller gladest når de når 5000 poeng samtidig på linjen rett før refrenget (som han såklart hater).

Vi rundet av møtet med hjemmelaget fyrstekake og litt mer Ingeborgdans før vi pakket sammen så godt det lar seg gjøre uten en Erik og snudde nesen hjem.

Neste møte er 16. oktober (i morgen), da blir det spillmøte med VAFLER, og Marianne skal ha andakt!

Ingen kommentarer: