fredag 26. oktober 2012

Pafler og kurs i posisjonering

God kveld blogglesere!

En tirsdag i det herrens år totusenogtolv samlet Fyrstelaget seg i en mørk kjeller i Skjold kirke. I naborommet befant SkjoldStock-komiteen seg så vi lukket så klart døren til dem så fort vi kunne. På planen sto vaffelsteking, vaffelspising og brettspillspilling. Vi dro på skattejakt gjennom hele kirken gjentatte ganger på jakt etter et vaffeljern som alle var sikker på de hadde sett "ett sted", men ingen visste hvor var. Til slutt endte vi opp med godt, gammeldags båljern fra Nordås, og en stekepanne til å steke pannevafler - eller pafler om du vil!


Vi skrudde på stekeovnen, smørte vaffeljernet, helte i røre og la det inn i ovnen! Etter halv steketid hadde smøret i vaffelen skilt seg fra resten og lå oppå vaffelen. I tillegg lå jernet skjeivt og vaffelen hadde sklidd ned til enden av vaffeljernet og lå i en halvsteikt klump. Etter full steketid hadde vi nå en helstekt klump der alt fettet på mystisk vis hadde trukket inn, ikke veldig appetittelig med andre ord.

Vi bestemte oss raskt for å steke opp resten av røren som pannekaker. Etterhvert innså vi at Schjelderu sin røre var i overkant smørrik, ettersom det lå fettlag utenpå alle paflene uten at vi smørte pannen mer enn en eneste gang! Etter et par timer med steking kom Steinsvik og forsynte seg og gikk igjen, men ingen får komme inn på et paffelmøte uten å få en grunding innføring i sitteposisjoner!

Vi hadde nemlig plassert oss i kjelleren fordi der er det bord og stoler man kan sitte i mens Vanja steker pafler. Men det hadde vært for kjedelig, nyt derfor følgende fotoserie om hvordan man skal sitte i et rom med stoler og bord:På slutten av møtet var SkjoldStock sitt møte ferdig og de vi kjente kom inn for å si hei, og informerte oss om at alle i rommet visste utmerket godt hvor vaffeljernene var. Dagens lærdom: Det er lov å spørre ikke-speidere hvor ting er!

Neste møte er på tirsdag 30. november, da skal Daniel Midtbø ha andakt og vi skal lage pinnebrød i skogen!Ingen kommentarer: