tirsdag 23. februar 2016

Førertur, snø og yoga ;)

Hei alle speidermennesker!

For de som ikke fikk dette med seg, var det altså førertur for Steinsvik, Nordås og Birkeland på Mjølfjell i helgen, og alle som var med var enige om at det var en smashing bra tur.

Vi ankom fredag kveld etter å ha veltet oss ut av toget, i håp om at det var vår og ikke 1. Skjold sin bagasje  som fulgte med ut. Snø var det nok av, men denne gangen slapp vi i hvert falle å grave oss ned til trappen. Killer og førerkonkurransen ble satt i gang, og med 14 deltakere ble premiepotten på 2,8 kg sjokolade...

Natten fredag til lørdag ble det nattmanøver med løping i snø og andre (for lederne) veldig artige ting, men det var likevel noen som klarte å stable seg på beina neste morgen (eller: som aldri la seg igjen) til Vanjas gravid-yoga. Vi fikk alle kontakt med babyen vår, før vi gikk vekkerunden med noen halveis gitar/a capella-improviserte versjoner av "God Morgen" og "Nå er det frokost". Alle kom seg opp til frokost, og vi dro avsted på skitur/aketur etter en testing av førerlagenes maskoter (Rigmor Renate, Vanja jr., Balder og Smørbukk) og deres respektive akebrett .

Skituren bød på improviserte skiløyper, improvisert smurning ("Denne er sånn blå, skal jeg bruke den nå? Eller re det bedre med sånn klister?")  og tiiiiidenes klabber. Kort sagt: vi kunne gå rett oppover. Uten staver. I tett snøvær kom vi oss likevel helskinnet tilbake, og klarte til og med å lage et anstendig bål. Etterpå gikk vi, ganske våte og fulle av snø, inn for å spille det som skulle bli helgens sport: ledernes artige versjon av beer-pong! Denne innebærer at glassene er fylt med diverse ekle ting (type: salsa, rømme og vann, blandet) som man fikk litt poeng for å treffe, og masse poeng for å drikke. Det ble mange heltedåder og "jeg tar en for laget", men det slo så godt an at det ble erklært turens sport (riktignok med vann).

Deretter ble det bakt og spist pizza, før vi gikk over på en quiz om lederne og diverse annet. Lederne synes egentlig det gøyeste var å se hva førerne trodde var sant, som hvem av lederne som brukte briller (alle hadde dem på seg, men ingen hadde rett likevel). Senere på kvelden var det leirbål, som gikk over i en slags mesternes mester som ble en intern familien-Solberg-konkurranse i planken og 90 grader. Den eldste vant planken, mens den andre gav seg av kjedsomhet etter 12 minutter i 90grader (da hadde de andre stukket av med kjeksen). Fulle av melkesyre la vi oss, og var kjeeeempeklare for nattmanøver kl. 05.00. Oh yes.

Merkelig nok var det likevel folk på morgengymnastikken, og denne gangen ble det hardbarka styrketrening, som gikk over i høylydt karoke av "Let it go" så hele huset ristet. Merkelig nok ble det ikke behov for vekkerunde... Deretter ble det ski-bonanza, med siamesisk-tvilling-aking, slalomski, lag-det-beste-hoppet-og-hopp-lengst-konkurranse og en sanke ballonger med godteri-konkurranse. Noen flere ble kverket i Killer (jeg syntes det var en god ide å lage snøengel i 1m snø intill jeg døde).

Vinnerne hadde en høy grad av Vanjahet: Vanja ble erklært vinner av Killer, og Vanja jr.-laget vant førerkonkurransen, og begge fikk nok sjokolade til å bestikke ledelsen på kretsleiren hele leiren ;)


Satser på at enda flere vil være med neste gang, og lover da enda mer gøy og sprø påfunn ;)

Heis, sveis, bæremeis!

Ingen kommentarer: