tirsdag 9. februar 2016

Festmeny med fem retter, tema: svart

Hei alle mat- (og ikke) interesserte der ute!

Denne gangen var det tid for en heftig kokkekamp, roverne mot aspirantene. Roverne var for øvrig også dommerne, så det sier seg jo selv at de beste vant (vi synes også det var en rettferdig fordeling at de yngste var to mot de eldste fire) ;)

Konkurransekriteriene var egentlig ikke helt fastsatt, og konkurransen ble dermed å lag (minst) to retter der man brukte alle ingrediensene tilgjengelig.
Ingrediensene: Mel, sukker, kakaopulver, eddik, gulrøtter, eple, bakepulver, gurkemeie, timian, 3egg, smør, salt, løk, hvitløk, havregryn, lys sirup, en halv boks Nugatti og en (nesten) hel boks Sjokade.Resultatene ble noen ganske så interessante retter, hovedsakelig med temaet "svart", i tillegg til litt lys-gusje-oransje.

Aspirantenes meny:

Rett 1:"Middag"
Alle var enige om at dette var det verste de hadde smakt. Magnus fikk tilbud om en femtilapp for å spise alt. Han takket nei. En stekt "eggerøre" av et egg, en desiliter vann, salt, kokt i smør, med noe løk, gulrot og hvitløk (og var det ikke noe eddik og havregryn oppi også?).Rett 2: "Diabetes type 2"
Aspirantene fant ut at dette var et passende navn etter å ha smeltet sammen all Nugattien, nesten hele boksen Sjokade, en halv pakke smør, et par desiliter sukker, litt mel, bakepulver og to egg. Dette ble så fordelt på tre porsjons(!!)former, og det ble foretatt et ærlig forsøk på å få dette til å stekes. Toppen ble karamellisert, men alt sukkeret i "kaken" hadde ikke smeltet, og det ble lokalisert flytende sukkerkorn. Både Martin eller Magnus måtte til slutt gi etter for overmakten, og innså at 15 skjeer av denne herligheten var nok til å gjøre deg mett i et år.


Rovernes meny:

Rett 1: Pizza
Nå skal det sies at vi hverken hadde ost, tomatsaus, kjøtt eller egentlig noe som helst. Pizzabunnen bestod av mel, salt, vann, eddik og bakepulver, og toppingen av tynne skiver av løk, hvitløk, revet gulrot, gurkemeie, timian og pommes frites-krydder. Alt i alt ble den faktisk ganske god, og det eneste på bordet som ble helt oppspist. (Selv om Kristian mente at bunnen var litt i overkant sprø og knasende, men sånt bryr vi oss ikke om).Rett 2: Gulrotkake
Bestod av 3 egg, 1-2del sukker, 3 gulrøtter, mel, bakepulver og smeltet Sjokade. Forfatteren vil (helt objektivt selvfølgelig) påstå at dette var den mest vellykkede retten, og stod for spisingen av ca. 50% av kaken (og var veldig god og mett etterpå). Faktisk som en helt normal, perfekt gulrotkake, kanskje litt vel chrispy på toppen (for å passe inn i dagens tema).

Rett 3: Sjokolade...pudding (vi måtte selvsagt ha 3-retters)
Ragnhild innså plutselig at vi ikke hadde brukt sirup, havregryn, kakaopulver, smør og epler. Og hva gjør man da? Man blander alt med litt vann og koker det opp! Resultatet ble det Ragnhild døpte sjokoladepudding, Ingrid mente smakte havregrøt, og Martin/Magnus mente så ut som en meget kjent magesykdom. Ragnhild fikk støtte av Oda Emilie, og retten fikk dermed navnet sjokoladepudding.


Etter å ha spist oss kvalme på gode (og mindre gode) retter, fant vi det for godt å ta et lynkurs i sving, noe som virkelig (ikke) kan anbefales etter å ha inntatt uforsvarlig store mengder gulrotkake.


Vi er snart tilbake, og neste gang blir det kanskje noen aspiranter som får slippe til tastaturet.

Me pratast ;)


Ingen kommentarer: