torsdag 24. januar 2013

10 gode grunner til at vi har guttespeidere i Fyrstelaget

Fyrstelaget består som kjent av rovere fra to jentegrupper og en guttegruppe. Spesielt i Birkeland er vi skeptiske til gutter i speideren, men etter noen år har vi kommet opp med denne listen over grunner til at det er kjekt å ha gutter i roverlaget. Punktene deles inn i to kategorier: situasjoner der vi hadde trengt en handyman/guttespeider, situasjoner der det har vært nyttig å ha en handyman/guttespeider.

1. Vi mistet en gang 3/4 av en hvitost til en sulten musefamilie. Kjølevarene oppbevarte vi nemlig utenfor hytten fordi vi ikke greide å skru på kjøleskapet...

2. Etter en tur i Myrdalen brukte vi 20 min på å rygge ut bilen. Fem på å vente på at en annen bil skulle flytte seg, femten på at Amalie skulle ta på seg setebeltet som satt fast under et sete..

3. På hver eneste hinderløype står alle jentene (og Schjelderu) under hindrene og prøver forgjeves å hoppe opp for å få tak i dem, helt til Magnus kommer og kan løfte oss opp.

4. Teknikken vår for å skru på en prosjektor er å stirre intenst inn der lyset skal komme ut mens vi trykker på alle knappene i rommet.

5. Når vi skal kløyve ved på leir har vi følgende hendelsesforløp: I) prøve å kløyve ved med vår egen øks, II) låne en øks av Nordås og prøve å kløyve ved med den, III) bruke vår egen øks til å slå Nordås sin øks gjennom kubben, IV) se så håpløse ut at Nordåsspeiderne gjør det for oss (valgfritt)

6. Når vi skal lage vafler på leir har vi følgende hendelsesforløp: I) Hmmm, vi har ingen ved.. II) Se! Nordås har laget bål OG vafler, III) få vafler av Nordås


7. I følge damebladene er vi tidenes verste kjærestemateriale, men guttespeiderne vil gjerne dele leirbålskappe med oss, være kjærestene våre og gifte seg med oss <3 p="">
8. De har alltid tre kniver i beltet, lommelykten lett tilgjengelig, og ekstra hansker, votter og luer til oss.

9. Når Erik Liland kommer inn i speiderhytten etter en lang dag og umiddelbart organiserer all maten, setter skoene fint i gangen, henger opp jakkene, legger sekkene inn på soverommet, og begynner å lage middag mens vi ligger på sofaen.

10. Når vi får lov å kle dem ut som pinjataer!


Ingen kommentarer: