mandag 28. oktober 2013

Fantastisk femkamp

En solrik fredag i september fant tre små bergensere og et stykk kvalitetsimport fra Sandefjord veien sørover mot regntunge Sandnes for å delta på KFUK-KFUM-speidernes Roverfemkamp. Humøret var på topp gjennom hele bussreisen, og ble selvsagt ikke noe dårligere av en halvtime på Sandnes rutebilstasjon. Vi fikk til og med hilst på lokalbefolkningen ved å innta den tradisjonelle "død pungrotte"-posisjonen.

Etter å ha blitt kjørt til leirstedet av hyggelige gutter fra lokalkomiteen var det på tide å sette opp lavvoen. Til vår store overraskelse hadde vi med både stang, plugger, lavvo og topp. Det viste seg riktignok at en bunn hadde vært handy, samt at stangen ikke tilhørte lavvoen, men i kjent Fyrstelagsstil satte vi den opp likevel!
Neste dag var vi klare for første oppgave, nemlig pioneering. Her fikk vi høre at det ikke skulle brukes tau, kun treplugger.. Det var vi litt skeptisk til om vi kunne greie, men vi kjørte på med "Jenter fikser alt!" som vårt motto, og en ødelagt kniv pluss mye hardt arbeid senere var enhjørningsstolen vår klar.

Så var vi klare for orientering, siden Ragnhild er en litt atypisk bergenser, og snakket seg selv ned fremfor å skryte, regnet vi med at hun skulle komme sist i mål. Men: Super-Ragnhild overrasket alle og knuste Evens Fairytalehjerte ved å vinne hele dagorienteringen! Hurra! Det ble riktignok bare tid til en rask feiring før vi måte ta med fyrstekakespaden og regntøy for å starte på hemmelig oppgave.                                                                                     Her ble vi fortalt at vi måtte velge ut en veddeløpshest, vi sendte så klart av gårde Ragnhild til jobben, mens Vanja og Synnøve sto klare for å takle ymse oppgaver. Vi var rågode på å tenne bål, kaste ball, og fange frosker (å fange en frosk som heter Balder gir forøvrig ikke poeng når man skal finne ting på B... Tommel ned!). Vi lagde også den kuleste katapulten bestående av restene av stolen vår og fyrstekakespaden! Desverre gikk generalprøven mye bedre enn forsøket, og det ble middels resultat her.


Etter middag og masse mingletid dro Synnøve og Vanja på seg stilongs og hodelykter for å prøve å matche Ragnild sin suverene orienteringsinnsats. Vi startet ganske bra med å finne post 1 på andre forsøk, så begynte vi å se etter post to... Vi lette høyt og lavt, sentralt og i bushen, uten hell. Men så så vi flere lykter! Hurra! tenkte vi, de leter sikkert også etter post 2! Og slik ble vi med i letemannskapet etter post 3... 
Etter mye frem og tilbake fikk vi høre fra de andre at posten var rett på andre siden av piggtrådgjerdet, og på helt feil sted. Flott! tenke vi, bare rett over gjerdet. Synnøve hoppet elegant over, før Vanja mistet fotfestet med begge beina halveis over gjerdet og spiddet seg selv på piggtråden, elegant! Vi bestemte oss for å ditche post 2, og fant etter alt hell post 4 ganske greit. Etter litt om og men, og frem og tilbake var vi alene i mørket, med elendige lykter og tenkte at vi kunne ta de tre siste postene i omvendt rekkefølge. 

Vi kom tilbake til leirområdet, varmet oss litt ved bålet, minglet med de andre O-løperne som allerede var i mål, og fikk låne bedre lykter. Så løp vi ut i løypen igjen, Bålgård pekte oss rett til post 7, så da var det bare to poster igjen å finne. Vi tok til venstre ved en stor myr, og hadde en god plan for å finne posten. Vi gikk over et beite, fant mange sauer som vi trodde var orieneringsposter, vasset gjennom myrer, iriterte oss over feil kompasskurs, vadet gjennom en gigantisk myr, og såååå... Var vi tilbake der vi tok til venstre 1.5 time tidligere. Nå valgte vi rett og slett å følge fjellvettreglene, vendte i tide, og slo oss til ro med at vi hadde tapt orienteringen...

Neste dag startet med masse regn og gjennomgang av hinderløype. På veien fikk vi vite at de andre lagene hadde klaget så mye at nattorienteringen ble strøket, og Fyrstelaget hadde vunnet orienteringen! Det kan vi med hånden på hjertet si at bare Ragnhild fortjente, men vi klager ikke på det!                                                                                                  Vi suste gjennom teorioppgavene litt senere, skrev inn kongressang, tegnet fine tegninger, og smisket med dommerene. Dette resulterte i full pott, og konkurransens andre seier! Vi feiret med litt fyrstekakerester, før vi gjorde oss klar til høydepunktet: Hinderløype!

Etter ett hinder i hinderløypen svikter Synnøve sin ankel og hun ligger på bakken, elegant! Men med god lagmoral fikser vi alt, og vi fikk med oss alle tre over nesten alle hindrene! Ekstremt stolt over egen innsats innså vi at Synnøve ikke kom seg av flytebryggen på slutten av løypen med det første, så vi koste oss heller med litt sjokolade der ute.

Før vi skulle hjem gjensto bare premieutdeling, Fyrstelaget gjorde rent bord og vant hele tre diplomer! Teori, orientering og lagånd er altså jenter aller best på. I tillegg vant våre gode venner i Bålgård hele konkurransen og alt var flott og fantastisk. Totalt sett ble det sjetteplass, noe vi er hodt fornøyd med!
Etter en lengre fotoshoot var det på tide å pakke sekken og busse hjem igjen. Tusen takk til Jone og gjengen for en fantastisk 5-kamp! Vi håper mange blir inspirert av at noen så håpløse som oss kan gjøre det bra OG ha det kjekt, og blir med neste gang :)


Ingen kommentarer: