mandag 6. oktober 2014

Roverfemkamp 2014

Årets høydepunkt er nå over! Nei, vi snakker ikke om landsleiren på Asker, men om Roverfemkampen 2014! Vanja, Ragnhild og Håvard hadde perfeksjonert alle teknikker på sommerens trekamp, og var nå klare for The Real Deal. Med Synnøve som moralsk støtte, et telt på størrelse med en SiB-hybel og fyrstekakespaden i sekken kunne ingenting stoppe oss. 

Litt for tidlig lørdag morgen krøp vi ut av soveposene og gjorde oss klare til å se Ragnhild gjenta fjorårets orienteringstriumf. Resten av laget brukte marginalt kortere tid på å finne målområdet enn Ragnhild brukte på hele løpet, så vi var alle veldig fornøyde med innsatsen! Vi feiret med te med skyllemiddelaroma, og litt for mye sjokolade. 

Etter gjennomgangen av hinderløypen var vi klare for hemmelig oppgave, hvor vi skulle lage en såpe og skrive en såpelimerick med kristent budskap. Fyrstelagets ultimate tursåpe med havre, kakao og duft av myggmiddel ble en klar suksess, og limericken taler for seg selv:

Du tar med deg Jesus på tur
Og er du i tillegg litt lur
Er såpen din med
Får du være i fred
Fra myggen og annnen kultur



Vi sparer dere for alle dramatiske diktlesninger vi har filmet, og beveger oss raskt videre til praktisk oppgave. Tema var samfunnsengasjement, og et norsk flagg skulle sys. Vi satte med en gang Håvard til å klippe opp tøystykker, samt å lage flaggstang, mens Vanja og Ragnhild tok seg av søm og montering.  Steinsvik, Nordås og Birkeland sine speidere utfyller hverandre perfekt, og resultatet ble konkurransens nest beste flagg. Fulle av selvtillit poserte vi så barskt vi kunne ved flagget vårt, og innså at vi er betydelig flinkere til å sy enn å posere...



Nattorientering er et kapittel for seg selv i Fyrstelagshistorien, det går stort sett alltid grusomt dårlig. Men humøret og motet var på topp når Håvard og Vanja jogget av gårde. Høydepunktet var definitivt når 4-5 lag fulgte etter oss, vi løp opp på helt feil bakketopp, sendte alle lagene i feil retning, og så fant posten helt alene. Tempoet var godt, og postene ble funnet der de skulle være. Bortsett fra en gjenglemt brikke, et uheldig møte med et piggtrådgjerde, og en hel del myr, gikk løpet smertefritt og vi løp inn på en ganske god tid. For ikke å glemme aller fyrst! 


Resultatene begynte å renne inn, og selv om vi ikke hadde vunnet noe enda lå vi stabilt på en andreplass, med toppen i siktet. Som et ekte elitelag fikk vi tid til å gjennomgå hinderløypen før frokost, og spiste sjokolade og drakk te til frokost/teorioppgave. Når en gjennomført, dekorert teorioppgave var levert dro vi på oss hinderløypeantrekkene og mange, mange nerver. 




Hinderløype er nesten alltid det gøyeste på femkamp, spesielt når man har et så bra lag som vi hadde! Riktignok holdt vi på å traumatisere Ragnhild på vei opp veggen, og det ble noen tilleggsminutter, men det var å så gøy når vi var ferdig! For første gang noen sinne var Fyrstelaget i øvre halvdel på femkamphinderløype, og fikk over 80 (av 100) poeng! 




 Etter litt bading, skifting og pakking dro vi til premieutdelingen. Vi hadde ikke vunnet noen grener, og følte at pallplassen ble mistet i løpet av søndagen. Men det gjorde den ikke! Vi fikk en utrolig velsmakende andreplass, og feiret som alltid med en fotoshoot med Torgeir (som vi gratulerer så mye med seieren) som fotograf.

Fyrstelaget takker lokalkomiteen, rovernemnden, og alle de andre deltakerne for en flott helg! Vi gleder oss allerede til neste år.











Ingen kommentarer: